Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A kormány szigorításra készül a dohányboltokban

2023.11.20. 8:41:00


Magasabb pénzbüntetéssel, hosszabb működési felfüggesztéssel, ismétlődő szabálysértés esetén a koncesszió visszavonásával sújtaná a kormány azokat a trafikosokat, akik dohánytermékekkel szolgálják ki a kiskorúakat.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohánytermékek árusítása helyéül szolgáló trafikok működésében komoly szigorítás várható, ugyanis a 18 éven aluliak dohánytermékkel való kiszolgálása még mindig nagyon nagy problémát jelent” – árulta el a Blikk érdeklődésére a dohánykoncesszió kérdéseiben illetékes, Lázár János alá tartozó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A tárca azt közölte, hogy a korábbinál jóval nagyobb pénzbüntetésre számíthatnak majd azok a dohányboltosok, akik kiskorúaknak adnak el cigarettát, valamint hosszabb időre be is zárhatják az adott trafikot. „Ismétlődő szabálysértések esetén a koncesszió, tehát a trafik üzemeltetési jognak a visszavonása is kiszabható büntetés lesz” – fogalmaznak.

Az ÉKM ugyanakkor nem árulta el, pontosan mikor lépnek hatályba a tervezett szigorítások. A bulvárlap arra is rákérdezett, hogy kell-e drágulásra számítani a jövőben a dohánytermékeknél. A tárca vizsgálja az árváltozás lehetőségeit, de konkrétumokról nem tudott beszámolni a 2024-es évre vonatkozóan.



Forrás: RTL







Kövessen minket