Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az Alpha Partners trösztellenes hatóságtól rábólintást kér, hogy átvegye Bulgária KT Internationalét

2023.11.29. 6:17:00


A bolgár trösztellenes hatóság bejelentette, hogy az újonnan alapított Alpha Partners Bulgaria tervezett felvásárolja a bolgár dohánytermesztő és cigarettagyártó KT International céget.

A Versenyvédelmi Bizottság (CPC) múlt héten közzétett közleménye szerint a bejelentett tranzakció várhatóan nem érinti az ország termék- vagy földrajzi piacait, és amely nem közöl további részleteket az ügyletről.

A plodivi székhelyű Alpha Partners Bulgariat októberben jegyezték be, és a liechtensteini Alpha Investments GmbH tulajdonosa a kereskedelmi nyilvántartás által közzétett információk szerint.

A szintén plovdivi székhelyű KT International 2008-ban a Bolgár Állami Dohányipari Vállalat privatizációját követő feloszlása ​​következtében alakult ki. A cég mintegy 740 alkalmazottat foglalkoztat, és 2014-ben nyitott cigarettagyártó üzemet Plovdivban, éves termelési kapacitása 25 milliárd szál. A feldolgozott dohányt, a fehér címkés termékfejlesztést és a cigarettaszűrő gyártását kínáló KT International több mint 50 országban tevékenykedik, és a weboldala szerint Európában, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában értékesít termékeket.



Forrás: https://seenews.com _ foto: KT Internationalét







Kövessen minket