Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Megrohanták a dohányboltokat Hollandiában

2024.01.03. 8:17:00


Hollandiában január 1-től nem lehet ízesített e-cigaretta töltőfolyadékot vásárolni, csak "hagyományos" dohányízűt, ezért az emberek megrohanták a dohányboltokat, hogy még utoljára készleteket halmozzanak fel otthon. Több boltban már minden ízesített töltőfolyadék elfogyott - írja az NL Times.

Az országban mintegy 250 ezer ember tért át a hagyományos dohánytermékekről a e-cigarettára és - Emil 't Hart, a helyi E-cigaretta terméktanács elnöke szerint - ők most mind igyekeznek minél több ízesített folyadékot felhalmozni.

2024. január 1-jétől a kiskereskedők nem árusíthatnak többé semmilyen extra ízesítésű töltőfolyadékot. Ez az intézkedés része a kormány azon törekvésének, hogy visszatartsa a fiatalokat attól, hogy gyümölcsízű e-cigarettát vásároljanak, mielőtt áttérnének a hagyományos cigarettára.

 Emil 't Hart szerint azonban ez a politika visszafelé sülhet el. Szerinte ez arra ösztönözheti azokat, akik a hagyományos cigarettáról az e-cigarettára váltottak, hogy az ízválaszték hiánya miatt visszatérjenek. Továbbá azt jósolja, hogy

A TILALOM NEM LESZ JELENTŐS HATÁSSAL A FIATALOKRA, MIVEL ŐK GYAKRAN VÁSÁROLNAK ONLINE KÍNÁBÓL.

Mások könnyedén beszerzik a termékeket a Franciaországban és Spanyolországban működő külföldi online shopokból, vagy a belga és német határon átkelve vásárolnak.

A Nemzeti Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet (RIVM) egyetért azzal, hogy az e-cigaretta egészségügyi kockázatokat jelent.



Forrás: Portfolio







Kövessen minket