Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a Continental Dohányipari Csoport termelői nyílt napja Sátoraljaújhelyen

2024.01.19. 6:23:00


Jelentős érdeklődés kíséretében zajlott a Continental Dohányipari Zrt. dohánytermelői nyílt napja január 18-án, a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotelben. Az esemény középpontjában a dohánytermesztés aktuális helyzete állt, amelybe a szakmai előadások által több aspektusból – innováció, fenntarthatóság – is betekintést nyerhettek a résztvevők. A hagyományteremtő céllal megrendezett nyílt nappal a Continental a dohánytermesztés globálisan és hazai szinten egyaránt évek óta megfigyelhető csökkenését kívánja ellensúlyozni, szakmai-, formális és informális platformot biztosítva a termesztőknek.

A Continental Dohányipari Csoport működése, a hazai dohánypiacon egyedülálló módon, vertikálisan integrált, azaz a dohánnyal kapcsolatos munkálatok teljes spektrumát lefedi. Ebből adódóan a Continental elkötelezett abban, hogy a piac csökkenő tendenciáit a lehetőségekhez mérten ellensúlyozza, a globális szinten is nagy múltra visszatekintő magyar dohánytermesztési kultúrát fenntartsa.

Az éves rendszerességgel megrendezett dohánytermelői nyílt nap ezen törekvés fontos eleme, amely kivételes lehetőséget biztosít a termelőknek, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat, és akár olyan témák szakértőivel is egyeztessenek, mint az illegális kereskedelem, a speciális dohányfajták vagy a tudatmódosító szerek.

A nyílt napot Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, kiemelve a vállalat elkötelezettségét a dohánytermelői közösség támogatása iránt. Az esemény első felét a szakmai előadások jelentették, amelyek többek között olyan területeket érintettek, mint a dohányellenőrzés, a gazdálkodás és növényvédelem kihívásai, valamint a fenntartható dohánytermesztés innovatív megoldásai. Az előadók között olyan elismert szakértők voltak jelen, mint Vincze Tamás és Szirmai Róbert Csaba, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi és rendészeti szakterületének vezetői vagy Orosz Tibor, a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. fejlesztési vezetője.

Az előadásokat ebédszünet követte, majd a résztvevők gyárlátogatás keretében ismerkedhettek meg a több mint 130 éves múltra visszatekintő sátoraljaújhelyi dohánygyár gyártási folyamataival.

„A Continental Dohányipari Zrt. elkötelezett a hazai dohánykultúra ápolása, a dohánypiac fejlődésének elősegítése és a termelők szakmai kihívásainak leküzdése mellett. Ennek jegyében hajtottuk végre tavaly a dohányfelvásárlási alapár 50%-os emelését, és ezen törekvést erősíti a termelői nyílt nap is, amely egyfajta tudásplatformként segíti elő a hazai dohánytermelői közösség kapcsolódását” – hangsúlyozta Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.



Forrás: gwc.hu







Kövessen minket