A Gazdálkodók megélhetése és a fenntartható mezőgazdaság
2024.04.23. 8:28:00Hogyan támogatja a BAT a gazdálkodók megélhetését és a fenntartható mezőgazdaságot? nőnek, mi növekedünk: segítjük a gazdálkodókat a boldogulásban
Mezőgazdasági ellátási láncunk
Nem rendelkezünk dohányfarmokkal, és nem alkalmazunk közvetlenül gazdálkodókat – de a mezőgazdasághoz való hozzáállásunk és a gazdákkal való együttműködés azt jelenti, hogy erős befolyásunk van.
Globális Leaf funkciónk központosította a dohánylevél ellátási láncunkat. Dohányleveleink többségét (körülbelül 63%-át) a 18 országban működő saját BAT-levél-műveleteinkből szerzik be, amelyek több mint 81 000 gazdálkodóval kötnek közvetlen szerződést. A fennmaradó rész külső beszállítóktól származik, akik viszont becslések szerint 195 000 gazdálkodóval kötnek szerződést.
Valamennyi beszállítónkat központilag kezeli csoportunk levélfunkciója, amely lehetővé teszi ellátási láncunk, valamint a mezőgazdaságban rejlő fenntarthatósági kockázatok és problémák globális felügyeletét. Meghatározott megközelítésünk van a legfontosabb stratégiai és kritikus levélforrásaink azonosítására, amely számos paramétert figyelembe vesz, beleértve a dohány típusát, földrajzi elhelyezkedését és kereskedelmi tényezőket, mint például az ár és a mennyiség. Az összes levélvásárlásunk több mint 80%-a ezekből a stratégiai forrásokból származik.
Az ellátási láncunkban lévő gazdaságok és a gazdálkodók, akikkel együtt dolgozunk:
- A gazdálkodók földjének átlagosan 40%-án termesztenek dohányt, ami a mezőgazdasági termelők teljes bevételének körülbelül 60%-át adja.
- Gazdálkodóink 95%-a más növényeket termeszt, köztük gyümölcsöt, zöldséget, búzát, kukoricát, gyapotot és szójababot.
- A gazdálkodók átlagéletkora 43 év.
- Többségük egy hektáros vagy kisebb családi kisüzem.
- A családi gazdaságokban hozzávetőleg 130 000 iskoláskorú gyermek él.
Stratégiai megközelítés
A mezőgazdasági ellátási láncok különösen érzékenyek számos kihívásra, ideértve az éghajlatváltozást és a vízhiányt, a föld és a természeti erőforrások iránti növekvő keresletet, a vidéki szegénységet, a társadalmi egyenlőtlenséget, a gyermekmunkát és az elöregedő mezőgazdasági termelőket. Ez alól a dohány sem kivétel.
A BAT-nál hosszú múltra tekint vissza a világ gazdálkodóival való közvetlen együttműködése és a mezőgazdasági gyakorlatok fejlesztése. Ez gazdálkodóink javát szolgálja azáltal, hogy megadja nekik a sikerhez szükséges erőforrásokat és támogatást, valamint segít biztosítani a dohánylevél hosszú távú ellátását, valamint biztosítja termékeink integritását és minőségét, hogy fogyasztóink elégedettek legyenek.
Lehetőséget látunk arra, hogy építsünk erre a régóta fennálló megközelítésre, hogy másokkal együttműködve dolgozzunk ki több érdekelt félre kiterjedő megoldásokat a növekvő kihívásokra és elvárásokra, valamint hogy tovább javítsuk a gazdálkodók és közösségeik megélhetését.
Két kulcsfontosságú programra összpontosítunk dohánylevél ellátási láncunk hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása és a gazdálkodók megélhetésének javítása érdekében:
- Fenntartható dohány program : Az egész iparágra kiterjedő Fenntartható Dohányprogramot használjuk hivatalos értékelések és független helyszíni felülvizsgálatok elvégzésére első szintű dohánylevél-beszállítóink 100%-ára vonatkozóan, beleértve minden saját levelezőműveletünket, hogy biztosítsuk a nemzetközi szabványokhoz való igazodást, mint pl. az emberi jogok és a környezetvédelem érdekében
- Fenntartható mezőgazdasági és gazdálkodói megélhetési program : Thrive programunk túlmutat az ellenőrzésen és a megfelelőségen azáltal, hogy holisztikusabb és együttműködőbb megközelítést alkalmaz a gazdálkodó közösségek megélhetésére és a mezőgazdaság fenntarthatóságára kiható hosszú távú kihívások azonosítására és kezelésére.
Dohánytermesztés
- Több mint 100 országban termesztenek dohányt.
- Kína növekszik a legnagyobb mértékben, ezt követi Brazília, India, az USA és Zimbabwe.
- Becslések szerint a világ teljes mezőgazdasági területének kevesebb mint 1%-át használják dohánytermesztésre (az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének adatai alapján).
- A dohányt csak az év egy részében termesztik, így a föld más növények számára, köztük élelmiszerek számára is rendelkezésre áll, az év többi részében termeszthető.
Forrás: www.bat.com