Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Csoport ingatlanfejlesztési beruházása

2024.05.27. 7:43:00


Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint összértékű beruházási programot hajt végre a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport. Az ingatlanfejlesztések első, szimbolikus lépéseként a társaság tulajdonosai és vezetői, illetve Sátoraljaújhely polgármestere ünnepélyes keretek között helyezték le a csomag részét képező zöldmezős raktárépület alapkövét a Pataki úti új iparterületen. A fejlesztések lehetővé teszik a Continental számára a további gépbetelepítéseket, a termelési kapacitás növelését, a raktározási folyamatok modernizálását, így a fenntarthatóság és versenyképesség növelését.

A Continental Dohányipari Csoport ünnepélyes keretek között helyezte el az új raktárépületének alapkövét Sátoraljaújhely városon kívül eső iparterületén. Az eseményen Szamosvölgyi Péter polgármester, ifj. Sánta János, a cégcsoport egyik tulajdonosa és Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója is köszöntőt mondott.

Az új, 1 200 négyzetméteres csarnok építése most kezdődött, és várhatóan idén novemberben be is fejeződik. A raktárépület az első olyan, saját tulajdonú ingatlanfejlesztés, amely nem a Continental Dohányipari Csoport tulajdonában lévő történelmi, 133 éves gyártelepen épül fel. A korszerű raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7 200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig 3500 négyzetméteres modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van. A csarnokok alapterülete összesen közel 12 000 négyzetméter, ugyanakkor a többszintes kivitelezésnek köszönhetően mintegy 19 000 négyzetméterrel bővítik a Continental rendelkezésére álló termelési-, raktár- és irodakapacitást.

A beruházások összértéke, beleértve a gépbeszerzéseket és a Gyármentő Program keretében már jelenleg is zajló energetikai korszerűsítést és napelem-telepítést, meghaladja a 16,5 milliárd forintot. A teljes beruházáscsomag befejezésének céldátuma 2026 közepe.

„Jelen beruházáscsomag a Continental Dohányipari Csoport és a helyi közösség számára is fontos mérföldkő: egyrészt orvosolja azt a termelési és raktárkapacitás hiányt, amelyet a 2022-ben átadott üzemcsarnok által lehetővé vált termelés növekedés eredményezett, másrészt általa további fejlesztéseket hajtunk végre és ez várhatóan újabb 60 munkahelyet teremt cégünknél. Ezzel megerősítjük pozíciónkat, mint Sátoraljaújhely egyik legnagyobb foglalkoztatója, és az eddigieknél is nagyobb mértékben járulhatunk hozzá a régió gazdasági fejlődéséhez” – hangsúlyozta Füzi Csaba, a Continental Dohányipart Zrt. vezérigazgatója.



Forrás: gwc.hu







Kövessen minket