Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Változott az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról intézkedő 122/2015. (V. 26.) Korm. rendeletet.

2024.05.30. 12:54:00


A MOSZ tájékoztatása szerint az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról intézkedő 122/2015. (V. 26.) Korm. rendeletet módosító 98/2024. (V. 7.) Korm. rendelet 2. § által jelzett változtatással lehetővé vált az energetikai szakreferensi kötelezettség alóli mentesítés:

A 2. § szerint a 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet 7/A. §-a a következő (1b) bekezdéssel egészül ki:

„(1b) Az (1) bekezdés szerinti átlag meghatározása során a mezőgazdasági terményszárító üzemeltetéséhez felhasznált földgáz mennyiségét figyelmen kívül kell hagyni.”

Jelentős eredménynek könyvelhetjük el ezt a módosítást, mivel már a szakreferensi kötelezettség bevezetése óta tiltakozunk a mezőgazdasági termelőkre történő kiterjesztése ellen.

A MOSZ több éve az érintett minisztériumok, illetve hatóságok felé folyamatosan kezdeményezte e kötelezettség eltörlését ágazatunk vonatkozásában.

A jogszabálymódosítás értelmében a fennálló szerződéses feltételek, meglévő kötelezettségek betartása mellett, dönthetnek, hogy megszüntetik a kapcsolatot vagy továbbra is alkalmaznak energetikai szakreferenst.Forrás: MOSZKövessen minket