Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Illegális dohánykereskedőket fogtak el Baranyában

2024.06.21. 10:43:00


Illegális dohánykereskedőket fogtak el Baranyában – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal régiós igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai szerint a fő gyanúsított férfi nagy mennyiségben vásárolt adózás alól elvont, magyar adójegy nélküli dohánytermékeket, amelyek szállításában egy rejtekhelyes teherautóval rendelkező társa segített.

A nagy mennyiségű csempészholmit a díler saját lakcímén tárolta, a termékeket pedig kiterjedt vevőköre részére jelentős haszonnal értékesítette. A NAV nyomozói egy baranyai faluban ütöttek rajtuk egy szállítmány érkezése után, majd a díler fiatal élettársával közös lakhelyén és garázsában, illetve a férfi szomszédságában élő idős édesanyja házában kutattak az illegális dohánytermékek után – közölte.

A férfi anyjánál nem volt olyan helyiség, amelyben ne találtak volna adózás alól elvont terméket. A férfi garázsában egy nagy értékű – a felesége nevén lévő, vélhetően a nyereségből vásárolt – Mercedes AMG GT-53 típusú autóra is bukkantak – áll a közleményben.

A nyomozás többek között azt is kiderítette, hogy a férfi 2003 óta nem nyújtott be szja-bevallást, 2009 óta bejelentett munkahelye sem volt, legális forrásból származó bevétellel évek óta nem rendelkezett.

 



Forrás: hiradó







Kövessen minket