Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A szélsőséges időjárás ellenére bizakodva tekint a dohánybetakarítási szezonra a Continental Dohányipari Csoport

2024.08.07. 6:28:00


A tavalyinál több mint 10 százalékkal nagyobb termőterületen, 1 106 hektáron kezdte meg a mesterséges szárítású Virginia dohány betakarítását a Continental Dohányipari Csoporthoz tartozó DOFER Dohányfermentáló Zrt. Ugyan a munkálatokat több külső tényező – a száraz időjárás, a munkaerőhiány és a növényvédelmi nehézségek – is hátráltatja, a termelők és a Continental Dohányipari Csoport is elkötelezettek a minőségi dohánytermés biztosítása mellett, amelyet többek között a cégcsoport által az elmúlt két évben a dohányfelvásárlási-alapárban eszközölt 70 százalékos emelés is támogat.

A több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló, családi tulajdonban lévő Continental Dohányipari Csoport működése – a hazai dohánypiacon egyedülálló módon – vertikálisan integrált: a csoport tevékenysége a dohánytermesztéstől a dohánytermékek gyártásán át egészen az értékesítésig terjed. A DOFER Dohányfermentáló Zrt., mint a csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a magyar dohánytermés mintegy egyharmadát szerződi le és vásárolja fel.

Az idei szezonban, az előző évek tendenciáinak megfelelően, a mesterséges szárítású Virginia dohány teszi ki a hazai dohánytermesztés jelentős százalékát: a szerződéses terület országszerte 2 448 hektárra bővült, amelynek 45 százaléka, azaz 1 106 hektár tartozik a Continental cégcsoporthoz.
 

 



Forrás: gwc.hu







Kövessen minket