Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A Stop & Shop augusztus 31-én megszünteti a cigaretta és egyéb dohánytermékek értékesítését

2024.09.04. 7:25:00


Stop & Shop élelmiszerlánc bejelentette, hogy augusztus 31-én, szombaton, mind a 360 északkeleti üzletében leállítja a cigaretta- és dohánytermékek árusítását. 

A szupermarket üzemeltetője azt is közölte, hogy augusztus 28-án visszavásárlási rendezvényeket szervez „a márka lenyomatán belüli olyan helyeken, ahol magasabb a dohányzás és a dohányzással kapcsolatos egészségügyi problémák aránya” – áll a közleményben.  

Ezekre a Staten Island-i Stop & Shop helyszínen, a másik Bostonban, Massachusettsben kerül sor. 

„Felelősségünk élelmiszerboltként messze túlmutat a folyosón, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy merész lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy segítsük munkatársainkat, vásárlóinkat és közösségeinket a jobb egészségügyi eredmények elérésében” – nyilatkozta Gordon Reid, a Stop & Shop elnöke. 

Az Ahold Delhaize USA tulajdonában lévő Stop & Shop az Egészségügyi Világszervezet januári adataira mutatott rá, amelyek azt mutatták, hogy a dohányzásról leszokni vágyók kevesebb mint egyharmadának valóban van eszköze ehhez. 

A dohányzás csökkent

A dohányzás összességében csökkent az elmúlt néhány évtizedben. A Szövetségi Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ adatai szerint 2005-ben 100 felnőttből 21 dohányzott. Ez 2021-ben 100 felnőttből 12-re csökkent. 

A CDC adatai szerint 2018-ban egészben a New Jersey-i lakosok 13,1%-a számolt be arról, hogy cigarettázott. 

Más láncok is követték a példát a múltban. A Target 1996-ban véget vetett a cigarettaértékesítésnek, ezt követte a CVS Health drogérialánc 2014-ben és a Walmart 2022-ben . 



Forrás: https://eu.northjersey.com/ Daniel Munoz a NorthJersey.com







Kövessen minket