Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Tűz pusztított az Universal dohányszortírozójában

2024.09.10. 6:44:00


Hétfő reggel 6 óra körül tűz ütött ki az Inetab-Kaubeck S.R.L.-ben, az Univeral Corp. dohánylevél-válogató és -értékesítő üzemében a Dominikai Köztársaságban, Mocában – írja a Halfwheel.

Mint közölték, az Universal egy tőzsdén jegyzett dohányipari vállalat (NYSE:UVV), amely a világ több mint 30 országában van jelen. (Magyarországon is működik leányvállalatuk ULT Magyarország Kft. néven – a szerk.) A vállalat a prémium szivaripar és más dohányipari szegmensek egyik meghatározó dohányszállítója. Az Inetab-Kaubeck az Universal leányvállalata a Dominikai Köztársaságban, amely az ország nagy szivargyártóit szolgálja ki.

Köszönetet mondunk a jelenlévő mentőszolgálatoknak és különösen a mocai és a Cibao terület több más helyszínéről érkező tűzoltóknak a tűzben nyújtott segítségükért. Fáradhatatlan erőfeszítéseiknek köszönhetően a tüzet gyorsan sikerült megfékezni”

– tette hozzá Schumacher.

Annak ellenére, hogy nagyon nehéz időszakkal kell szembenéznünk, legfőbb elkötelezettségünk munkatársaink jóléte, akiknek ma azt mondjuk, hogy ebből a helyzetből még több erővel fogunk kikerülni a folytatáshoz.”

Henderson Ventura, a Tabacalera William Ventura és az ADV & McKay Cigars Co. vezetője az Instagramon közzétett videójában elmondta, hogy tűz az Inetab-Kaubeck nyolc épületének egyikében ütött ki, ott, ahol a Connecticut broadleaf és Pennsylvania dohányokat tárolták.

 



Forrás: Tobaco







Kövessen minket