Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A macedóniai vásárlók 365 dinárra emelték a dohány árát

2024.10.16. 7:45:00


Az országban a dohányvásárlók kilogrammonként 365 dinárra emelték a dohány árát, aláírva és a meglévő szerződések mellékleteiben rögzítve azt. Ez a növekedés magában foglalja az eddig vásárolt dohány mennyiségére is. 1 dinár= 6,52 forint /2024.október 15./

Nikolovski földművelésügyi miniszter a dohányvásárlókkal folytatott megbeszélést követően kijelentette, hogy kitartásuk és egységük vezetett ehhez a 35 dináros áremelkedéshez, az átlagár 365 dénárra emelése kilogrammonként. Arra biztatott minden dohányvásárlót, hogy kövesse ezt az áremelést, és  írja alá a szerződés mellékleteit a leszállított dohány teljes mennyiségére vonatkozóan.

"Ebben az irányban az idei évre új intézkedéseket hoztunk a dohánytermelők támogatására, a bejelentett dohányterület alaptámogatása, hektáronként 6000 dinár. Ezzel az új intézkedéssel a dohánytermelők először jogosultak a zöld-olaj mennyiségére, hektáronként 12 000 dinár értékben. Idén 20 dinárral növeljük a szállított dohány osztályonkénti támogatását. Minden dohánytermelő a dohány 365 dináros vételárán felül kilogrammonként 100 dinárt is kapna az első kategóriába tartozó leszállított dohány után. "„Minden dohánytermelő összesen 465 dinár támogatást kap az első osztályú  dohányért“ - mondta Nikolovski miniszter.

A Mezőgazdasági Egyesületek Szövetsége határidőt és feltételt szabott a szerződés mellékleteinek aláírására, kérve, hogy másnap délig nyújtsák be mindegyiket. Ellenkező esetben a dohány nem értékesíthető. Eddig mintegy 9500 tonna dohányt vásároltak fel, még várhatóan akár 15 000 tonnát is értékesíthetnek a termelők. A dohánytörvény változásaival kapcsolatba ebben a hónapban várhatóan új találkozóra kerül sor a vásárlókkal.



Forrás: https://telegrafi.com/







Kövessen minket