Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A pakisztáni termelők elutasítják a vételárat

2024.01.18. 7:08:00


A pakisztáni dohánytermesztők elutasították a Kereskedelmi Minisztérium által a következő marketingszezonra megállapított 505 PKR (1,80 USD) kilogrammonkénti dohányvételi árat – írja a Dawn .

Egy január 13-i megbeszélésen a svábi kerületi Dagiban a termelők képviselői felrótták a Pakisztáni Dohánytanácsnak, amiért az ártárgyalások során részrehajló volt a dohányvásárlókkal szemben. Azzal is vádolták a beszerző cégeket, hogy rosszhiszeműen tárgyaltak.

A termelők vezetői azt követelték, hogy az uralkodó rekord infláció és a magas kiadások arányában rögzítsék a dohány kilogrammonkénti felvásárlási árát.

A termelők képviselője, Arif Ali emlékeztetett arra, hogy a cégek a 2023-as szezon kezdeti szakaszában 425 PKR/kg áron vásároltak dohányt a termelőktől, de a piaci ár később 1200 PKR/kg-ra ugrott. Elmondta, hogy a cégek nem teljesítették azt az ígéretüket sem, hogy a szezon végén a kifizetik a hátralékokat.

A termelők most a termőterületeken lévő dohányfelvásárló központok kapuján kívül terveznek tüntetéseket. Azzal is fenyegetőznek, hogy más növényekre váltanak, ha nem teljesítik követeléseiket.



Forrás: https://tobaccoreporter.com/ Fotó: Taco Tuinstra







Kövessen minket