Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A Dofer Dohányfermentáló Zrt. befejezte a Burley dohányok felvásárlását.

2019.02.14. 9:53:00


A Dofer Dohányfermentáló Zrt. 2019. február 11-én befejezte a 2018. évi termésű Burley dohányok felvásárlását.

Pomázi István vezérigazgatóA 157,13 hektár területen 209,166 tonna dohányt termeltek a termelőik Pomázi István vezérigazgató tájékoztatása szerint. A rendkívüli aszályos időjárás a termésmennyiségre kedvezőtlenül hatott, viszont a minőség az utóbbi öt év legjobb eredményét mutatja.

A Dofer Dohányfermentáló Zrt. elkötelezett a hazai dohánytermesztés fenntartásában, ezt a tényt a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségével kötött együttműködési megállapodásban is vállalta a cég.Termelőkkel hároméves szerződéseket kötöttek, amelyben a dohányok felvásárlási árai is rögzítésre került. Az áremelés minimális mértéke is meghatározásra került, ami a dohányárak kiszámíthatóságát jelenti a 2018.-2020. dohánytermesztési évekre.

A Dofer Zrt. az 1050 kg/ha felett átadott dohánymennyiségre felárat fizet. A felár elszámolásának felső határa ebben a termesztési évben Virginia dohányok esetében 2800 kg/ha-ra, Burley dohányok esetében 2500 kg/ha-ra emelkedik. A 2019. termelési évben az alapáremelés mértéke Virginia és Burley dohányok esetében egységesen minden minőségi osztály esetében 10%.

A felvásárlás az előző években megszokott módon történik a cég telephelyein. A vezérigazgató  2019.-es évre bőséges dohánytermést remél és ehhez minden termelőnknek jó egészséget kíván!



Forrás: Pomázi István Dofer Zrt.







Kövessen minket